Marleen Basart voorzag ruimte in de markt van tussendoortjes. Ze dacht aan een gezondere snack, zonder suiker en gebaseerd op bonen en erwten. In plaats van de ‘gezonde’ koek die menig kind in zijn koektrommel mee naar school kreeg. Na een carrière bij AH startte ze al op jonge leeftijd haar eigen bedrijf Bites We Love. “Als ik nu niet ga ondernemen dan ga ik dat nooit meer doen.”

Aanvankelijk stond Marleen er alleen voor. Maar ze realiseerde zich dat ze samen met iemand meer zou kunnen bereiken dan in haar eentje. Iemand die je aanvult, uitdaagt, motiveert en met wie je kunt sparren.

Een paar jaar geleden werd Liesbeth Gouwens zakenpartner van Marleen. Marleen vertelt hoe ze elkaar aanvullen. Marleen is ongeduldiger en wil alles gisteren hebben gedaan. Liesbeth overdenkt de zaken langer. Samen vormen ze een superduo.

Dat ze een goed duo vormen blijkt uit de cijfers. Inmiddels heeft Bites We Love 1,5 miljoen bites verkocht en ligt op schema om Europa te veroveren.

We praten over haar drive, tegenslagen en hoe je jezelf weer motiveert om door te gaan.

Veel plezier met luisteren van deze podcast!

P.S. Toen ik zelf in het bedrijfsleven werkte, maakte ik op jonge leeftijd snel carrière. Ik werd manager, vervolgens manager van managers. Iets wat ik altijd al wilde. Meer invloed op waar we naar toe gaan, de resultaten en de sfeer.

Maar met het groeien van de verantwoordelijkheid, groeide ook de eenzaamheid. Alhoewel je veel spart met het team, zijn er ook onderwerpen die je niet met je werknemers wilt bespreken. Welke kant het bedrijf op moet gaan als jezelf ook niet helder hebt wat het beste is bijvoorbeeld.

Jij motiveert je team, maar wie motiveert jou om naar een volgend niveau te komen?

Gelukkig had ik de mogelijkheid om samen te werken met de beste coaches. Zij hielpen me te groeien in mijn rol als leider.

Het belangrijkste inzicht was dat ik niet perfect hoefde te zijn en dat hulp vragen juist heel sterk is (niet een teken van zwakte).

Als je behoefte hebt om eens met mij te sparren, aarzel dan niet. Neem contact met me op via deze link.