• Breek door de € 10 miljoen omzet heen en groei door, zonder je team te veelvoudigen
 • Voer succesvol veranderingen door zonder dat dit ten koste gaat van de huidige business
 • Laat de winstgevendheid groeien met een toekomstgericht (en vaak eenvoudiger) portfolio
 • Verkoop je aanbod makkelijker door een krachtige positionering en met een klantgerichte aanpak
 • Inspireer huidige en toekomstige werknemers, zodat ze bij je willen (blijven) werken
 • Dit alles met meer plezier en minder tijd
 • Speciaal voor B2B-bedrijven

Ben je toe aan een nieuw niveau in je bedrijf?

Voor veel ondernemers betekent ondernemen HEEL hard werken. ‘Stilstand is achteruitgang. Als je niet groeit, gaat het mis.’ Dat is leuk en aardig, maar in de praktijk best lastig.

Het genereren van leads gaat moeizaam waardoor het lastig is om de omzetdoelstellingen te halen. Er is weinig tijd om nieuwe businessconcepten uit te werken. Daardoor verlies je terrein aan sterke en vernieuwende concurrenten. Is je productportfolio klaar voor de toekomst? Zijn er nog wel voldoende klanten geïnteresseerd in je meest winstgevende product? Het is lastig om focus te houden op de nodige innovatie terwijl de huidige business doorgaat. Hoe zorg je dat je de juiste strategie keuzes maakt zodat je geen risicovolle investeringen doet?

Het Grip Op Groei jaarprogramma is erop gericht je hierbij te helpen. Het helpt je je business op te schalen van een 7- naar een 8-cijferige omzet met een effectieve groei- en marketingstrategie, zonder het team te verdubbelen of risicovolle investeringen te doen.

Grip op Groei leert je:

 • Hoe je een hagelscherpe groeistrategie ontwikkelt waardoor je door de € 10 miljoen omzet kunt breken, zonder je team te verdubbelen en risicovolle investeringen te doen
 • Hoe je je product- of dienstportfolio het beste kunt aanscherpen waardoor deze winstgevender wordt
 • Hoe je je bedrijf en aanbod krachtiger kunt positioneren waardoor je het aantal ‘topklanten’ kunt verdubbelen
 • Hoe je een simpele salesbesturing opzet die je eenmaal maakt en daarna voortdurend kunt blijven inzetten om de sales gefocust te houden op het behalen van omzetdoelstellingen
 • Hoe je de salesaanpak transformeert van een product- naar een klantgerichte salesaanpak waardoor klanten sneller bij je kopen en de omzet per klant omhoog gaat
 • Je leert hoe je je medewerkers tot de best mogelijke resultaten brengt waardoor ze meer zelfsturend en proactief zullen zijn

Het Grip Op Groei Programma bestaat uit 4 onderdelen:

GROEISTRATEGIEËN CREËREN EN UITVOEREN
Je leert hoe je met een bewezen methode een succesvolle groeistrategie creëert. Ik help je daarbij om de beste strategische keuzes te maken (mede o.b.v. harde financiële cijfers en niet alleen op onderbuikgevoel) om je marktaandeel te vergroten en omzet uit nieuwe business te halen. Zodat je je marktpositie kunt verstevigen of kunt laten groeien ondanks veranderingen. En je krijgt mijn persoonlijke coaching op het daadwerkelijk uitvoeren van de strategie.

EEN KRACHTIGE POSITIONERING CREËREN
Je leert hoe de positionering van je bedrijf en aanbod kunt aanscherpen waardoor je het aantal ‘topklanten’ kunt verdubbelen. Klanten komen op jou af, zijn loyaal en vinden het vanzelfsprekend om prijzen te betalen die recht doen aan de kwaliteit die je biedt. Met een interessant businessmodel. Hierdoor kun je winstgevender zijn. Vaak met een eenvoudiger product- of dienstenportfolio met meer onderscheid.

TRANSFORMEREN VAN PRODUCT- NAAR KLANTGERICHTE SALES
Je leert hoe je je salesaanpak transformeert van een productgerichte naar klantgerichte aanpak. Hierdoor besluiten klanten sneller bij je te kopen en gaat de omzet per klant omhoog. Je salesteam hoeft minder klantgesprekken te voeren om dezelfde jaaromzet te halen. En je leert ook een simpele besturing op te zetten waarmee je de sales focust.

VERHOGEN VAN DE BETROKKENHEID VAN MEDEWERKERS
Je leert hoe je je medewerkers tot de best mogelijke resultaten brengt. In plaats van weerstand tegen veranderingen en vernieuwingen in je bedrijf, nemen medewerkers meer verantwoordelijkheid op zich, gaat hun productiviteit omhoog en hebben ze meer plezier in hun werk. Terwijl het jou meer tijd in de agenda oplevert.

Meedoen aan het Grip op Groei programma?

Wil je geen tijd, geld en energie verliezen om het wiel zelf uit te vinden? Wil je ervoor zorgen dat de acties daadwerkelijk worden uitgevoerd?

Ik help je graag met het (opnieuw) opzetten, bijsturen of uitbreiden van een effectieve groei- en/of marketingstrategie, het verhogen van je winst voor nu en de langere termijn en het daadwerkelijk uitvoeren van de strategie.

Plan vrijblijvend een gesprek met mij in, dan kijken we samen waar je mogelijkheden en kansen liggen.

Tijdens dit gesprek creëren we een beeld van waar je nu staat met je onderneming, waar je naar toe wilt, welke stappen je daarin zult moeten nemen en hoe ik je kan helpen bij het opschalen van je business naar 8 cijfers indien we een ‘goede match’ zijn.