• Breek door de € 10 miljoen omzet heen en groei door, zonder je team te veelvoudigen
 • Voer succesvol veranderingen door zonder dat dit ten koste gaat van de huidige business
 • Laat de winstgevendheid groeien met een toekomstgericht (en vaak eenvoudiger) portfolio
 • Verkoop je aanbod makkelijker door een krachtige positionering en met betere salesvaardigheden
 • Inspireer huidige en toekomstige werknemers, zodat ze bij je willen (blijven) werken
 • Dit alles met meer plezier en minder tijd
 • Speciaal voor B2B-bedrijven

Ben je toe aan een nieuw niveau in je bedrijf?

Voor veel ondernemers betekent ondernemen HEEL hard werken. ‘Stilstand is achteruitgang. Als je niet groeit, gaat het mis.’ Dat is leuk en aardig, maar in de praktijk best lastig.

Het genereren van leads gaat moeizaam waardoor het lastig is om de omzetdoelstellingen te halen. Er is weinig tijd om nieuwe businessconcepten uit te werken. Daardoor verlies je terrein aan sterke en vernieuwende concurrenten. Is je productportfolio klaar voor de toekomst? Zijn er nog wel voldoende klanten geïnteresseerd in je meest winstgevende product? Het is lastig om focus te houden op de nodige innovatie terwijl de huidige business doorgaat. Hoe zorg je dat je de juiste strategie keuzes maakt zodat je geen risicovolle investeringen doet?

Het Grip Op Groei jaarprogramma is erop gericht je hierbij te helpen. Het helpt je je business op te schalen van een 7- naar een 8-cijferige omzet met een effectieve groei- en marketingstrategie, zonder het team te verdubbelen of risicovolle investeringen te doen.

Grip op Groei leert je:

 • Hoe je een hagelscherpe groeistrategie ontwikkelt waardoor je door de € 10 miljoen omzet kunt breken, zonder je team te verdubbelen en risicovolle investeringen te doen
 • Hoe je de beste leads naar je toetrekt, zonder complexe marketing funnels
 • Hoe je op de beste manier verkoopgesprekken voert waardoor de hitrate omhoog gaat en je met meer gemak meer klanten binnenhaalt
 • Hoe je een simpele salesbesturing opzet die je eenmaal maakt en daarna voortdurend kunt blijven inzetten om de sales gefocust te houden op het behalen van omzetdoelstellingen
 • Hoe je je bedrijf en aanbod krachtiger kan positioneren waardoor je makkelijker loyale klanten aantrekt
 • Hoe je van je medewerkers ondernemers maakt, waardoor ze betrokken zijn bij het succes van je onderneming, hun productiviteit omhoog gaat en ze meer plezier hebben in hun werk

Het Grip Op Groei Programma bestaat uit 4 onderdelen:

GROEISTRATEGIEËN CREËREN EN UITVOEREN
Je leert hoe je met een bewezen methode een succesvolle groeistrategie creëert. Je leert hoe je hierin de beste strategische keuzes (ook op het gebied productportfolio) maakt zodat je je marktpositie kan verstevigen of kan laten groeien ondanks veranderingen. En je krijgt mijn persoonlijke coaching op het daadwerkelijk uitvoeren van de strategie.

EEN KRACHTIGE POSITIONERING CREËREN
Je leert hoe je je bedrijf en aanbod aan de bovenkant van de markt kunt positioneren. Met een interessant businessmodel. Klanten komen op jou af, zijn loyaal en vinden het vanzelfsprekend om hogere prijzen te betalen vanwege de hoge kwaliteit die je biedt.

UITSTEKENDE SALESVAARDIGHEDEN ONTWIKKELEN OM DE BESTE KLANTEN BINNEN TE HALEN
Je leert salesvaardigheden waarmee je op de beste manier verkoopgesprekken voert waardoor je hitrate omhoog gaat en je met gemak en plezier de best betalende klanten kunt binnenhalen. En je leert een simpele besturing op te zetten waarmee je de sales focust.

VAN JE MEDEWERKERS ONDERNEMERS MAKEN
Je leert wat nodig is om de betrokkenheid van je medewerkers te verhogen wat een positieve invloed heeft op de omzet- en winstontwikkeling. Medewerkers nemen meet verantwoordelijkheid voor het behalen van doelstellingen, hun productiviteit gaat omhoog en ze hebben meer plezier in hun werk. Terwijl het jou meer tijd in de agenda oplevert.

Meedoen aan het Grip op Groei programma?

Wil je geen tijd, geld en energie verliezen om het wiel zelf uit te vinden? Wil je ervoor zorgen dat de acties daadwerkelijk worden uitgevoerd?

Ik help je graag met het (opnieuw) opzetten, bijsturen of uitbreiden van een effectieve groei- en/of marketingstrategie, het verhogen van je winst voor nu en de langere termijn en het daadwerkelijk uitvoeren van de strategie.

Plan vrijblijvend een gesprek met mij in, dan kijken we samen waar je mogelijkheden en kansen liggen.

Tijdens dit gesprek creëren we een beeld van waar je nu staat met je onderneming, waar je naar toe wilt, welke stappen je daarin zult moeten nemen en hoe ik je kan helpen bij het opschalen van je business naar 8 cijfers indien we een ‘goede match’ zijn.