23 Jaar geleden nam Ronald Elbers een installatiebedrijf uit Schoonhoven over. Toen werkte er 4 man. Inmiddels is VSE Industrial Automation uitgegroeid naar 39 personen en bedenkt het bedrijf fantastische innovaties om machines te automatiseren. Deze innovaties gaan de hele wereld rond.

Heb je ooit wel eens goed gekeken naar een piramidevormig theezakje van Lipton; hoe keurig het touwtje om het zakje zit en het labeltje perfect op het theezakje zit? VSE ontwierp ooit deze machine voor Unilever waardoor Unilever honderden zakjes per minuut, per machine, 24/7 kan verwerken. Je kunt tegenwoordig ook je eigen Tony’s Chocolonely reep met wikkel ontwerpen. Super gaaf. VSE koppelde de fabrieksmachines op dusdanig knappe wijze met het softwareprogramma voor het ontwerpen van de reep en wikkel, dat er ook daadwerkelijk een gepersonaliseerde reep van de band valt.

Met Ronald ga ik dieper in op zijn drijfveren. Wat maakt dat zijn bedrijf zo heeft kunnen groeien? Hoe kijkt hij tegen innoveren aan? Ronald blijkt ook een geweldige visie op werkgeverschap te hebben waardoor het in mijn ogen geweldig moet zijn om werknemer van VSE te zijn.